Op zoek naar een leuke besteding van je vrije zondagmiddag?
Iedere maand is er weer een andere workshop om uit te kiezen. Ze duren allemaal 2 uur, van 13.00 to 15.00 uur. De kosten bedragen €30,- p.p. Hier zit materiaal/koffie/thee & iets lekker bij in.
Inschrijven kan je hier: Inschrijfformulier workshops


zondag 4 oktober 2020

Amulet/hanger in speksteen

aan het vijlenJe maakt een amulet/hanger van speksteen, een zachte steensoort, eenvoudig te bewerken met vijl en schuurpapier. De steen is er in verschillende kleuren en er zit al een gaatje in. De grove vorm bepaal je met de vijl/rasp en vervolgens ga je schuren van grof naar fijn. In de was zetten, koordje erdoor en je hebt een heel persoonlijk kado voor jezelf of een ander!

AANMELDEN

 


 zondag 1 november 2020

Monoprint

monoprint 01 2Kennismaking met de druktechniek van het monoprinten.
Je rolt een glasplaat in met verf/drukinkt en kan zo verrassende afdrukken maken op papier.
Je kan een tekening maken in de verf op de glasplaat, maar ook op het papier. Verschillende mogelijkheden komen aan de orde. Ontdekken, leren en experimenteren!

AANMELDEN

 


zondag 6 december 2020

Hippe tegels

stempel 02Denk aan de bekende delftsblauwe tegels, maar dan anders. We werken met acrylverf, sjablonen en spuitbussen op MDF (geen echte tegel omdat het droogproces erg lang is). Je ontwerpt je eigen hippe tegel. Alles wat jou aanspreekt kun je erop zetten: teksten, symbolen, portret, sport, muziek enz. Maak er iets persoonlijks van.
Beeldend Kunstenaar Hugo Kaagman werkt ook op deze wijze, in graffitstijl, maar dan levensgroot. Zijn werk gebruiken we ter inspiratie: www.kaagman.nl

AANMELDEN

 


zondag 3 januari 2021

POPART

popart 01 2Je maakt een portret in de stijl van Andy Warhol. Van jezelf, een familielid, een vriend(in). Je mailt vooraf een duidelijke portretfoto naar Arthouse. Wij bewerken deze op de computer. Vervolgens is het een kwestie van overnemen van het portret op doek en kleur aanbrengen. Goed te doen voor iedereen, met een leuk resultaat!

AANMELDEN

 


zondag 7 februari 2021

Vieze Poedel

vieze poedel 01Een schilderijtje (24x30cm) met acrylverf+pastelkrijt, met het effect alsof het op schoolbord is geschilderd. Je neemt zelf een foto van een dier mee dat je wilt schilderen. (wil je geen schoolbord-effect, maar het op je eigen manier doen? Kan natuurlijk ook).

AANMELDEN

 


zondag 7 maart 2021

Schetsen met diverse materialen

We werken op papier met houtskool,potlood,gesso,pastelkrij,inkt. Laag over laag, onderzoeken, uitproberen en verrast worden. Je neemt je eigen voorwerp/object mee dat je wilt tekenen.
Zie onderstaand you-tube filmpje van de kunstenaar John Lovett voor een impressie. https://www.youtube.com/watch?v=dvM6ae0BEZU

AANMELDEN

 


zondag 11 april 2021

Aquarelleren

aquarel 01 2Aquarel hoeft niet alleen te gaan over landschappen,bloemen en pastelkleuren. Dit mag wel natuurlijk maar het kan ook anders: felle kleuren, abstract of in combinatie met krijt. Je maakt een aantal kleine aquarellen.Je krijgt er een passepartout bij om de mooiste uitsnede te maken.

AANMELDEN

 


zondag 2 mei 2021

Abstract & Tape

abstract en tape 02Een abstracte compositie door het plaatsen van lijnen m.b.v. schilderstape op MDF. Na het opbrengen van de tape, brengen we kleur aan op de ontstane vlakken. Na droging maken we hieroverheen een nieuwe compositie met tape en brengen hierover weer kleur aan. We variëren met dekkende en transparante lagen. Uit hoe meer lagen het uiteindelijke werk bestaat, des te interessanter en verrassender het eindresultaat!

AANMELDEN

 


zondag 6 juni 2021

Snelle schetsen met potlood, inkt en houtskool

snelle schetsen 01We oefenen in het maken van snelle schetsen, zoals je ze bv. op vakantie zou kunnen maken of als voorstudie voor een schilderij. Hoeveel detail moet je laten zien? Wat kun je weglaten? Hoe geef je licht, donker en diepte weer?

AANMELDEN

facebook linkedin twitter

ARTHOUSE
Nieuwebildtdijk 118
9078 PT  Oude Bildtzijl
tel 0518 400 085
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.