Voor alle ideeën geldt dat je kunt kiezen voor:

  • Ieder beschildert een paneeltje. Alle paneeltjes bij elkaar vormen één groot schilderij.
  • Ieder maakt een paneeltje voor zichzelf.
  • Met z’n allen één groot paneel. De deelnemers rouleren, je grijpt in in elkaars werk. Ideaal voor de teambuilding: discussiëren, overleggen, plezier maken en kibbelen!

Kijk voor nog meer ideeën bij Schilderen & High Tea.


Maak je eigen stempel

stempel 02Tijdens deze workshop ga je je eigen stempel maken en natuurlijk uitproberen. Stap voor stap wordt je door het proces geleidt.
Wist je dat bijna iedere Japanner een eigen klein naamstempeltje heeft, een ‘Hanko’, dat ze gebruiken met vuurrode inkt? Dit wordt ook gebruikt bij het openen ve bankrekening en als ondertekingen van belangrijke documenten, onmisbaar dus.
Je werkt naar eigen ontwerp of gebruikt 1 van de aanwezige voorbeelden. Je zet je tekening over op zacht linoleum-achtig materiaal en haalt hier met een gutsje het ontwerp uit.

 


schilderen zonder kwast

Schilderen zonder kwast

We schilderen met van alles wat voorhanden is (ja, met je handen mag ook!), behalve met de kwast. Rollen, spatten, spetteren, drukken, sjabloneren en spuitbus. Laat je verrassen!

 


meet me in dreamtime

Meet me in Dreamtime

Reizen en belevenissen van de mythische voorouders werden door de Aboriginals in schilderijen verbeeld  met symbolen. De vele met elkaar verbonden symbolen vormen patronen. Jij vertelt, al ’stippelend’, je eigen verhaal!

De symbolen hebben verschillende betekenissen zoals:

aboriginal symbool 01

Waterplaats, vuur, kamp of heuvel.

aboriginal symbool 02

Waterplaats, stromend water.

aboriginal symbool 03

Tekens voor de reizen met de cirkels als rustplaats.

aboriginal symbool 04

Persoon.

 


materie schilderen

¡Qué lo pase bien!

‘Veel plezier!’ op z’n Spaans.
Geinspireerd door Antoni Tapies, een  Spaanse kunstenaar, storten we ons op de materiekunst: we mengen meel, houtvezel, suiker en alles wat we verder kunnen vinden door de verf om mooie dikke structuren te krijgen. We werken met het paletmes. Dit alles begeleidt door een Spaanse muziek en Sangria. Dat kan niet anders dan een meesterwerk worden!

 


sieraad van speksteen

MOOOOI!

We maken een klein object/sieraad in speksteen. Speksteen is een makkelijk te bewerken zachte steen en is er in verschillende kleuren. Vijlen, schuren, polijsten, gaatje boren, leren koortje erdoor en je hebt een prachtige ketting. Er kan van alles gemaakt worden, het hoeft natuurlijk niet perse een sieraad te worden. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een amulet of een gelukssteen.

 

facebook linkedin twitter

ARTHOUSE
Nieuwebildtdijk 118
9078 PT  Oude Bildtzijl
tel 0518 400 085
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.