ARTHOUSE biedt projecten aan op het gebied van beeldende vorming binnen het basisonderwijs, geschikt voor groep 1 t/m 8.

Het betreft zowel kortdurende éénmalige projecten als projecten/lessen die een langere periode bestrijken.

De leerkracht wordt actief betrokken bij de voorbereiding en realisatie van de lessen, waardoor er voor de docenten én leerlingen een inspirerende werksfeer ontstaat.

We streven naar werken in een ontspannen sfeer binnen de groep, waarin spelenderwijs geleerd wordt,  er gereflecteerd kan worden op het eigen en elkaars werk en waarin er aandacht is voor onderlinge samenwerking. Daarnaast is de individuele ontwikkeling van de leerling van belang en staat plezier hebben voorop!

Binnen een project kan een atelierbezoek plaatsvinden en er wordt in de klas gewerkt onder begeleiding van Bianca de Gier.

Thema’s

Mogelijke onderwerpen:

  • Uitgaan van de directe belevingswereld van de leerling. Denk aan: mens, dier, milieu, eten, gebruiksvoorwerpen, fantasie, thuis, de natuur, feest, seizoenen, kleding, trends, speelgoed/spelen, boeken.
  • Inspringend op de lessstof die in het betreffende schooljaar behandeld wordt.
  • Kunst om de school/het schoolplein op te vrolijken.
  • Een onderwerp door de school aangedragen. 
  • Behandeling van de beeldaspecten (TULE kerndoel 54). Licht, kleur, ruimte, vorm, structuur, textuur en compositie, komen aan de orde binnen het door de school gekozen thema.

Daarnaast is er aandacht voor het gebruik van verschillende materialen en technieken: tekenen, schilderen, drukken, collages maken, ruimtelijk werk construeren met diverse materialen.

In het Fotoalbum schoolprojecten vind je een overzicht van een aantal projecten.

Kunstprojecten in het voortgezet onderwijs

Bianca de Gier werkt ook met leerlingen op de middelbare school. Dit kan  in het atelier tijdens een werk- of themaweek, maar ook op school . Zowel kortdurende als langere projecten, van één uur tot één of meerdere weken, zijn mogelijk. Er is een ruim activiteitenaanbod. Vraag naar de mogelijkheden.

Tijdens een project van één dagdeel hebben we bijv. kleine schilderijtjes gemaakt met acrylverf, uitgaande van het werk van Keith Haring. De werken zijn samengevoegd tot één groot schilderij en fleuren de hal van de school op!

Ben je als basisschool of middelbare school geïnteresseerd in deelname aan een project neem dan met ons contact op.

facebook linkedin twitter

ARTHOUSE
Nieuwebildtdijk 118
9078 PT  Oude Bildtzijl
tel 0518 400 085
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.