Schilderachtig Marokko, een reisverhaal in schetsen en kleur 

Op aanvraag voor groepen vanaf 6 deelnemers. Een leuk idee voor je schildergroep!
Niet-schilderende partners/vrienden zijn ook van harte welkom.

Het Noord-Afrikaanse licht
Het bijzondere licht, de ruimte de vormen, de kleuren en de levendigheid van Marokko is al eeuwen een inspiratie bron voor schilders & kunstenaars. Tijdens deze zeer gevarieerde schilderweek zult u dat zelf uitgebreid kunnen ervaren.

Marrakech, Essaouira en de Hoge Atlas
Centraal tijdens deze week staan drie heel verschillende locaties: Marrakech, het vissersstadje Essaouira en de Hoge Atlas. Na aankomst op de luchthaven van Marrakech wordt u naar het hotel gebracht, een sfeervol Ryad hotel centraal gelegen in de oude binnenstad. Hier bent u de hele week te gast.

De oude Koningsstad Marrakech is een bruisende stad waar heden, verleden en toekomst harmonisch hand in hand lijken te gaan. Het middeleeuwse stadscentrum (Medina) is een fascinerend doolhof van schemerige donkere straatjes met winkeltjes, werkplaatsen, moskeeën en woningen. U waant zich eeuwen terug in de tijd en raakt bedwelmd door de alom aanwezige zoete doordringende geuren van mint, kruiden, henna en parfums. Het aangrenzende plein ‘Jemâa el Fna’ is een wervelende show van artiesten, kunstenaars en muzikanten die hun kunsten en talenten aan het publiek vertonen en van handelaars die hun koopwaar aanbieden.

Na een uitgebreide verkenning van de Medina, het plein en andere bezienswaardigheden, gaan we op zoek naar rustige plekjes om te werken: op een van de pleintjes in de Medina, of de dakterrassen rondom het plein; in de rustieke omgeving van een van de tuinen of op de schaduwrijke patio of dakterras van het hotel.

Ook trekken we erop uit. Een dag bezoeken we Essaouira, een pittoresk vissersplaatsje aan de Atlantische kust, dat al sinds de 18e eeuw een belangrijk kunstenaarscentrum is en waar nog altijd veel kunstenaars en schilders wonen. De witte muren en het heldere blauw en groen van de deuren en kozijnen geven het stadje een onmiskenbaar mediterraan karakter. Een bijzonder contrast hierop vormen de aardekleurige stadswallen. In de kleine vissershaven bieden de vissersboten, de nettenboeters en de botenbouwers een bijzonder levendige aanblik, een bijna middeleeuws tafereel.

Op een van de andere dagen verplaatsen we ons naar de Hoge Atlas. Het nationaal natuurpark Toubkal (de hoogste bergtop van Noord Afrika) ligt op slechts 1,5 uur rijden van Marrakech. In het voorjaar steken de besneeuwde toppen en hellingen van de omringende bergtoppen scherp af tegen de blauwe lucht. Verspreid over de dalen liggen pittoreske lemen Berberdorpjes, omgeven door terrasvormige groene akkers. Een prachtig gebied met veel inspiratie mogelijkheden.

PROGRAMMA
Dag 1: Aankomst Marrakech. Installatie in het hotel / diner in het Ryad
Dag 2: ’s Ochtends bezoek Medina en schetsen; Na de lunch wordt in het hotel verder gewerkt / diner in het Ryad.
Dag 3: Na het ontbijt vertrek per minibus naar Essaouira (reisduur 2 - 2,5 u ). Eind van de middag terug naar Marrakech / diner in het Ryad.
Dag 4: ’s Ochtends naar de Jardin Majorelle (tuinen van Yves Saint Laurent); Na de lunch terug naar het Ryad om daar te werken / diner in het Ryad.
Dag 5: ’s Ochtends bezoek aan het Palais Bahia en het plein Jemâa el Fna. Lunch op een van de dakterrassen van het plein, goed te combineren met schetsen. Rest van de middag wordt gewerkt in het Ryad / diner in het Ryad.
Dag 6: Na het ontbijt rijden we in een minibusje naar de Hoge Atlas (ca. 1,5 uur). Aan het eind van de middag terug naar Marrakech / diner in het Ryad.
Dag 7: ’s Ochtends uitgebreid bezoek aan de souqs en aan het pleintje met de kruiden. ’s Middags werken in het Ryad / Diner in het Ryad.
Dag 8: ’s ochtends transfer naar luchthaven voor terugvlucht naar NL

Reisdatum
Op aanvraag voor groepen vanaf 6 deelnemers.

 

facebook linkedin twitter

ARTHOUSE
Nieuwebildtdijk 118
9078 PT  Oude Bildtzijl
tel 0518 400 085
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.